סלט קינואה עם ירקות צרובים בתנור ב-5 צבעים
את הסלט הזה אפשר לאכול כסלט חם וגם כסלט קר. את החסה אני מוסיפה לגרסה הקרה. הוא עשיר ב-5 צבעים של ירקות (כמובן שאפשר לשנות
אני נהנית לבשל, לגלות ולהמציא מתכונים חדשים, לשדרג מתכונים קיימים.
האזור הזה באתר נולד מתוך צורך. בתחילת דרכי כמטפלת, מצאתי את עצמי מרכזת שוב ושוב קבצי מתכונים עבור מטופליי,
כדי שהתיאוריה תהפוך לפרקטיקה ובקלות. שמתי לב שלעיתים הצרכים והבקשות דומים.
בין אם אתם מטופלים שלי ובין אם לאו, מוזמנים להנות ממגוון מתכונים לבריאות מאוזנת, שפויה וטעימה.
מרבית המתכונים הם צמחוניים וללא מוצרי חלב, אלא אם צויין אחרת.
את הסלט הזה אפשר לאכול כסלט חם וגם כסלט קר. את החסה אני מוסיפה לגרסה הקרה. הוא עשיר ב-5 צבעים של ירקות (כמובן שאפשר לשנות
האם ידעת שהסטטינים (משפחת תרופות להורדת כולסטרול) מבוססים על רכיבים שמוצו מפטריות? לפטריות רבות סגולות ריפוי מגוונות. ניתן לערבב את סלט הפטריות עם קינואה, אורז
עדשים הן מקור איכותי לחלבון עבור צמחוניים/טבעוניים ובכלל. הן נחשבות כקטניה קלה לעיכול יחסית ומשתלבות היטב בסלטים ובתבשילים. הכנת הסלט מצריכה הכנה מקדימה של השריית
פפאיה עשויה לסייע בהפרעות עיכול שונות בשל תכולת אנזימי עיכול שבה.
נבטוטים מכילים את כל פוטנציאל הצמח בראשית דרכו. הקטניות היבשות ששמרו על חומרי הגלם ואנרגיית הצמיחה כפוטנציאל, פוגשות במים וכל האנרגיה פורצת החוצה. אם כך,
הקינואה עשירה בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ובסיבים ולכן הינה (דמוית) דגן אשר מתאים לסוכרתיים.
סלט קליל, מהיר הכנה ונעים לצד הארוחה. כרוב מסייע בהנעת נוזלי הגוף ותומך בהפחתת צבירת נוזלים.
סלט מרענן קליל וגם משביע, שמשלב בין סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, אנזימי עיכול וחומצות שומן איכותיות.
זוקיני הוא ירק קליל ומזין שמקבל טעמים רבים. ניתן להכין את המנה גם עם רוטב סויה ושמן שומשום או טריאקי או פסטו.
אבטיח, בדומה לעגבניה, עשיר בליקופן, קרוטנואיד נוגד חמצון חזק. הליקופן נספג טוב יותר בסביבה שומנית ולכן השילוב עם הגבינה משפר את הספיגה שלו. יחד עם
ירקות בכבישה ביתית מהווים מקור לחיידקים ידידותיים (פרוביוטיקה) אשר מאכלסים את מערכת העיכול שלנו, מסייעים בפירוק מזון ומהווים קו הגנה של מערכת החיסון.
© כל הזכויות שמורות הילה בן-הדור 2023