סלט אטריות זוקיני ברוטב בזיליקום לימוני

זוקיני הוא ירק קליל ומזין שמקבל טעמים רבים. ניתן להכין את המנה גם עם רוטב סויה ושמן שומשום או טריאקי או פסטו.

מרכיבים

4-5 זוקיני
1 לימון
חופן נדיב עלי בזיליקום טריים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה

  1. חותכים את הזוקיני בעזרת חותך ירקות ספירלה לאטריות דקות.
  2. מחממים מחבת על חום גבוה, בוזקים כף שמן זית ומקפיצים את הזוקיני 4-5 דקות (שימו לב, הזוקיני מגיר נוזלים במהירות וגורם לריכוך מהיר. לכן זמן ההקפצה המדויק יותר, אשר תלוי גם ברוחב המחבת ובכמות הזוקיני, הוא עד שהזוקיני מקבל צבע עמוק יותר).
  3. מעבירים את אטריות הזוקיני למסננת להגיר נוזלים מספר דקות במקרר.
  4. מכינים רוטב מיץ מלימון אחד, כף שמן זית (לא חובה), בזיליקום קצוץ דק, מלח ופלפל.
  5. מערבבים את הרוטב עם האטריות ומגישים קר.