פשטידת זוקיני ללא גבינות (או כל ירק אחר)

פשטידות רבות משלבות בתוכן גבינות ואם אתן נמנות על אלו שנמנעות מגבינות מכל סיבה שהיא, ייתכן שאתן גם נמנעות מהכנת פשטידות בשל כך.
הפשטידה הזו טעימה גם בלעדיהן ואפשר להחליף את הזוקיני בכל ירק אחר שאוהבים (פלפלים, חצילים, בטטות וכו').
הבסיס הפשוט תופס מגוון של ירקות.

* אם בוחרים בירק עשיר בנוזלים מומלץ להגיר אותם בעזרת מסננת לאחר החיתוך/גירור, למשך שעה טרום ההכנה.

* ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן אם יש צורך.

מרכיבים

5 זוקיני גדולים, קלופים ומגוררים גס
3 בצלים סגולים בינוניים
2 שיני שום פרוסות דק
1-2 כפות שמן זית
3 ביצים טרופות
1/2 כוס שמן זית
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
10 גרם אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כפית תבלינים לפי חשק: אורגנו / רוזמרין / בזיליקום / תימין. אפשר תערובת טוסקנה
לפי הטעם מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים מחבת, בוזקים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הקצוצים והשום עד להזהבה.
  3. בקערה גדולה שמים את הזוקיני המגוררים ומוסיפים את הבצלים.
  4. מערבבים 1/2 כוס שמן זית עם הביצים הטרופות ושופכים לקערה הגדולה. מערבבים.
  5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותבלינים ובוחשים לתערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר 26 (או מלבנית בנפח זהה) ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  7. אופים כ–30-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה.