ציר ירקות ביתי הינו תחליף (או בעצם המקור) לאבקת מרק תעשייתית. הוא קל ופשוט להכנה ומעניק למרקים ולתבשילים טעם עשיר ועמוק יותר.
* אני נוהגת להכין ציר גדול ולחלקו ל-3 מנות בהקפאה (מצאתי שנוח להקפיא את הציר בשקיות לשמירת חלב שאוב ? כך מתקבלות מנות קטנות ונוחות לפיזור במקפיא ובכל פעם להשתמש ב-2-3 מנות, בהתאם לצורך). אפשר גם להקפיא בתבנית של קוביות קרח.
* את הירקות המסוננים אני משאירה בדרך כלל עם מעט מרק (מוציאה רק את העלים למיניהם החוצה) – הרי לכם מרק ירקות מוכן לקוסקוס או לכל דגן אחר.
* ניתן לשנות את הרכב הציר, אך כדאי לשמור על שלושת המרכיבים הראשונים