ציר ירקות

ציר ירקות ביתי הינו תחליף (או בעצם המקור) לאבקת מרק תעשייתית. הוא קל ופשוט להכנה ומעניק למרקים ולתבשילים טעם עשיר ועמוק יותר.

* אני נוהגת להכין ציר גדול ולחלקו ל-3 מנות בהקפאה (מצאתי שנוח להקפיא את הציר בשקיות לשמירת חלב שאוב ? כך מתקבלות מנות קטנות ונוחות לפיזור במקפיא ובכל פעם להשתמש ב-2-3 מנות, בהתאם לצורך). אפשר גם להקפיא בתבנית של קוביות קרח.

* את הירקות המסוננים אני משאירה בדרך כלל עם מעט מרק (מוציאה רק את העלים למיניהם החוצה) – הרי לכם מרק ירקות מוכן לקוסקוס או לכל דגן אחר.

* ניתן לשנות את הרכב הציר, אך כדאי לשמור על שלושת המרכיבים הראשונים

מרכיבים

1/2 חבילה גבעולי סלרי (עם העלים)
2 בצלים גדולים או 3 יחידות כרישה
5 גזרים
1 בטטה בינונית
(בעונה) שורשים: פטרוזיליה, סלרי
2-3 שיני שום
1 חבילת פטרוזיליה
לפי הטעם: מלח
6 יח׳ פלפל ארבע עונות
3-4 יח' פלפל אנגלי
2-3 ענפי תימין

אופן ההכנה

  1. מקלפים ומנקים את הירקות.
  2. חותכים לחתיכות קטנות-בינוניות (אין צורך להפריד את עלי הפטרוזליה מהגבעולים) ומכניסים לסיר.
  3. מוסיפים את התבלינים.
  4. מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעה-שעה וחצי.
  6. מצננים, מסננים דרך מסננת צפופה את הנוזל ומשתמשים (או מקפיאים).