אם אתם צרכני לחם קבועים, אולי תעדיפו לאפות את הלחם שלכם בבית ממרכיבים שאתם שולטים בהם.
הכנת לחם שאור נראית תחילה מורכבת, אך אחרי 3-4 כיכרות, תתפסו את העניין ותהנו מניחוחות בוקר של מאפייה ומלחם טרי ואיכותי.
מחמצת שאור מתבססת על שמרי בר (השמרים שנמצאים באוויר).
הכנת מחמצת מצריכה 6 ימים.
בכל יום עד שתהיה מוכנה, תצטרכו להקדיש לה כמה דקות ספורות, שלוש פעמים ביום.
כשהמחמצת מוכנה, היא מצריכה תחזוקה ("האכלה") אחת לכמה ימים.
קמח כוסמין או חיטה מלאים יתנו לכם את הטעם המוכר של הלחם, בעוד קמח שיפון יקנה חמצמצות לטעם. את המחמצת יש להכין מקמח אחד, אך על בסיס כל מחמצת ניתן להכין לחם מכל קמח או תערובת קמחים שתבחרו.