סלט סום טאם (סלט פפאיה תאילנדי)

פפאיה עשויה לסייע בהפרעות עיכול שונות בשל תכולת אנזימי עיכול שבה.

מרכיבים

1/2 ק"ג פפאיה ירוקה קלופה
8 תרמילי לוביה ירוקה חתוכים למקטעים של כ-6 ס"מ (אפשר גם שעועית ירוקה במקום)
12 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום בינוניות
20 גרם בוטנים קצוצים
5-6 כפות נאם פלה (רוטב דגים), ניתן להשיג בחנויות מזרח מערב
1/2 1 לימון סחוט למיץ טרי
4-6 כפיות סוכר קנים

אופן ההכנה

  1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.
  2. במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי.
  3. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות.
  4. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים).
  5. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים שתי דקות נוספות.
  6. מפזרים את הבוטנים, את רוטב מי הדגים, את הסוכר ואת מיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת.
  7. טועמים ומשלימים תיבול.
  8. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.