לאורז האדום טעם עשיר ואגוזי והוא מכיל נוגדי חמצון.
מרכיבים
2 כוסותאורז אדום שטוף
2 כוסותאפונה ירוקה עדינה (אפשר קפואה או טרייה)
2 כוסותגרגירי תירס (אפשר קפואים או טריים)
לפי הטעםפלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ
2-3עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
4 כפותפטרוזיליה קצוצה
2 כוסותבצל ירוק קצוץ דק
8 כפותשמן זית
1 כפיתמלח אטלנטי או הימלאיה
אופן ההכנה
מחממים בסיר 4 כפות שמן זית, מכניסים את האורז, מערבבים ומכסים ל-2 דקות.
מוזגים 3 כוסות מים חמים. מערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מוסיפים ½ כפית מלח, מכסים שוב ונותנים לאורז לנוח רבע שעה נוספת לפחות בלי להרים את המכסה.
בסיר נוסף מחממים 4 כפות שמן עם עלי המרווה והצ'ילי. מוסיפים בצל ירוק ומערבבים כ-2 דקות.
מוסיפים לסיר את האפונה והתירס עם ½ כפית מלח ומאדים עם כף מים כ-5 דקות.