קינואה עם תבשיל ירקות כתומים וחומוס בחלב קוקוס וקארי

קארי הינה תערובת תבלינים אשר צבעה מוכתב על ידי התבלינים המרכיבים אותה.
הקארי הצהוב (קארי הודי) עדין בטעמו ומתאים גם לילדים, בעוד הקארי האדום (קארי תאילנדי) חריף ומתאים מאוד לימות החורף הקרים.

ירקות כתומים עשירים בנוגדי חמצון ומיטיבים עם מערכת העיכול.

מרכיבים

2 כוסות קינואה
1 בטטה בינונית
1 חתיכה בינונית של דלעת או דלורית
2 גזרים
1 זוקיני
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משקיות קפואות)
1-4 כפות משחת קארי אדום/צהוב (בהתאם להעדפת טעמים ומידת חריפות)
250 מ״ל חלב קוקוס של AroyD (ללא חומרים משמרים)

אופן ההכנה

  1. משרים את הקינואה במים (בטמפ' חדר) למשך 15-20 דקות (לקינואה מעטפת מרירה, אשר מוסרת בהשרייה).
  2. מבשלים את הקינואה: מוסיפים לסיר 2 כוסות קינואה ו-3 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהקינואה סופגת את כל המים והגרגירים נעשים חצי שקופים. ניתן לתבל את הקינואה במלח ופלפל שחור לפי טעם.
  3. קולפים את הבטטה, דלעת והגזרים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
  4. מפזרים את הירקות על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור ל-30 דקות על 1800 או עד שמתרככים מעט אך לא מתפוררים.
  5. בסיר קטן ומחומם, בוזקים כף שמן זית ומוסיפים את משחת הקארי. מערבבים 1-2 דקות לפתיחת הטעמים ומוסיפים את חלב הקוקוס. מערבבים לרוטב אחיד על אש נמוכה. מוסיפים את הירקות ומבשלים כ-10 דקות.
  6. מגישים את הקינואה בצלחת ומעליה ירקות ורוטב.