מאפינס דלעת וריקוטה

המתכון למאפינס בהשראת עוגת הדלעת המסורתית של חג ההודיה הנוצרי. המתכונים המקוריים מכילים הרבה יותר סוכר ופחות מידי דלעת (לטעמי) ונעשה שימוש בפירה דלעת משומר. הגבינה שמוסיפים היא גבינת שמנת והקמח הוא לבן. גם אחרי שהוספתי כמות דלעת נכבדה, הפחתתי את המתיקות, השתמשתי בשילוב של קמח כוסמין מלא עם שקדים טחונים במקום הכמות המלאה של הקמח הלבן והחלפתי את הגבינה, המאפינס מתחסלים אצלי בבית. למעשה, מעולם לא טעמנו את הגרסה המקורית.

מרכיבים

1 כוס קמח כוסמין מלא
¾ כוס שקדים טחונים
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
½ כפית הל טחון
½ כפית ג׳ינג׳ר טחון (אפשר גם טרי מגורר דק)
¾1 כפיות אבקת אפיה
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח הימלאיה
½2-2 כוסות פירה דלעת (דלעת מבושלת ומעוכה)
⅓ כוס דבש
2 ביצים
½ כוס שמן זרעי ענבים
1 כף תמצית וניל
1 מיכל ריקוטה (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    בקערת ערבוב בינונית מערבבים את המרכיבים היבשים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את פירה הדלעת והדבש.
  3. מוסיפים ביצים, שמן ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. ממלאים תבנית סיליקון או מנג'טים עד ל-3/4.
  6. מעבירים את הריקוטה לקערה קטנה ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים כף מעל כף מאפין. אפשר ל"ערבב" קלות ולייצר דוגמה באמצעות קיסם; ואפשר גם "להחביא" את הגבינה כהפתעה במרכז המאפין ולכסות אותה בכף נוספת של תערובת.
    אם אין כוח לזה או לזה, אפשר גם להוסיף את הריקוטה לתערובת מלכתחילה ומתקבל מאפין רך יותר.
  7. אופים 18-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמרכז.

למה לעבוד קשה אם אפשר לקצר תהליכים? הכינו כמות כפולה והקפיאו מנות אישיות/משפחתיות יומיות עטופות יחד בניילון נצמד.
המאפינס יכולים לשמש כארוחת בוקר נפלאה אם תוציאו אותם ערב קודם ובבוקר תכניסו אותם לחימום וגם כמשהו מתוק לאחר הצהריים.