אני נהנית לבשל, לגלות ולהמציא מתכונים חדשים, לשדרג מתכונים קיימים.
האזור הזה באתר נולד מתוך צורך. בתחילת דרכי כמטפלת, מצאתי את עצמי מרכזת שוב ושוב קבצי מתכונים עבור מטופליי,
כדי שהתיאוריה תהפוך לפרקטיקה ובקלות. שמתי לב שלעיתים הצרכים והבקשות דומים.
בין אם אתם מטופלים שלי ובין אם לאו, מוזמנים להנות ממגוון מתכונים לבריאות מאוזנת, שפויה וטעימה.
מרבית המתכונים הם צמחוניים וללא מוצרי חלב, אלא אם צויין אחרת.
סלטים
מרקים
ממרחים ורטבים
עיקריות מבושלות
מאפים
מתוקים בריאים
זהו תבשיל חורפי נהדר, מזין ומשביע לצמחונים וגם לאלו שלא. הוא פיקנטי ומחמם ועשיר בנוגדי חמצון.
שילוב העוף עם מגוון ירקות כתומים, מוסיף לו ערכים תזונתיים רבים, כגון סיבים, מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון שונים ואף משדרג נפלאות את הטעם והמראה. טיפ
האם ידעת שהסטטינים (משפחת תרופות להורדת כולסטרול) מבוססים על רכיבים שמוצו מפטריות? לפטריות רבות סגולות ריפוי מגוונות.
באופן אישי, אינני אכלנית אורז גדולה. מהיום שהחלפתי את האורז בקינואה, ממש התאהבתי במג'דרה. שינוי קליל ונעים וסופר מזין. הקינואה עשירה בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים
אם השתמשתם בארטישוק טרי, זכרו שאפשר להנות מאכילת "בשר" העלים שלו ואף לשתות את המי הבישול, שמכילים בין השאר את הרכיב הפעיל סינרין, אשר תומך
אבטיח, בדומה לעגבניה, עשיר בליקופן, קרוטנואיד נוגד חמצון חזק. הליקופן נספג טוב יותר בסביבה שומנית ולכן השילוב עם הגבינה משפר את הספיגה שלו. יחד עם
ירקות בכבישה ביתית מהווים מקור לחיידקים ידידותיים (פרוביוטיקה) אשר מאכלסים את מערכת העיכול שלנו, מסייעים בפירוק מזון ומהווים קו הגנה של מערכת החיסון.
לקמח החומוס, העשיר יותר בחלבון לעומת קמחים אחרים, טעם אחר ומלבד חביתה, הוא נעים וטעים לשימוש כתחליף ביצה (בבלילה עם מים). אל תצפו לקבל טעם
חגיגת הצבעים של הירקות השונים נעימה ושמחה לעיניים והופכת לחגיגה של מגוון נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים עבור הגוף שלנו. במקור אנטי פסטי הוא מגוון מזונות
* למתכון זה דרושה פתיחות מחשבתית. מומלץ להגיש בלי לספר מה יש בפנים ☺ אבוקדו תורם לתחושת שובע, הוא עשיר בשומנים טובים וגם… בשל תכולת
אוכמניות נחשבות לאחד הפירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון ותכולת הסוכר בהן נמוכה.
המתכון למאפינס בהשראת עוגת הדלעת המסורתית של חג ההודיה הנוצרי. המתכונים המקוריים מכילים הרבה יותר סוכר ופחות מידי דלעת (לטעמי) ונעשה שימוש בפירה דלעת משומר.
המאפינס האלו רכים ונימוחים, עשירים בסיבים תזונתיים וגם בבטא קרוטן (בטטות). הם מתאימים לכל גיל מקטן ועד גדול (לפצפונים מתחת לגיל שנה אין לשים דבש
חטיף האנרגיה מבוסס על רכיבים טבעיים ומתאים לאכילה לפני פעילות גופנית וגם סתם כשמתחשק משהו מתוק.
אחרי שתכינו את הגרנולה בפעם הראשונה, לא תבינו למה עד היום קניתם אחת קנויה. שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים ואף נחשבת כצמח מרגיע.
פלפל אדום מכיל נוגדי חמצון בשם קרוטנואידים, אשר מסייעים במניעת מחלות. למתכון ציר ירקות לחצו כאן >>
© כל הזכויות שמורות הילה בן-הדור 2023