מאפינס שיבולת שועל פסטו

ארוחת בוקר או ערב נעימה, ריחנית ומזינה, עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.

להכנת המאפינס תזדקקו לפסטו וממש מומלץ להכין ממרח פסטו ביתי בכמה דקות של עבודה.

מרכיבים

1 כוסות שיבולת שועל דקה
1 כוסות יוגורט (יוגורמה/באפלו)
1 ביצים
5 כפות ממרח פסטו
1 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוסות מים פושרים
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לחצאים/טבעות (אפשר לשלב או להחליף בעגבניות מיובשות לכיוון מתקתק יותר)
2 כפות שיבולת שועל דקה לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מניחים מנז'טים בתבנית שקעים.
  2. בקערה גדולה מערבבים ביצים, יוגורט, פסטו, שיבולת שועל, קמח ומלח עד קבלת עיסה סמיכה מאוד.
  3. מוסיפים את המים ומערבבים קלות עד לקבלת עיסה אחידה עם מעט גושים.
  4. מוסיפים את הזיתים (ו/או עגבניות מיובשות).
  5. יוצקים את הבלילה לשקעים (עד ל-3/4 מגובה השקעים) ומפזרים מעט שיבולת שועל גסה.
  6. אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.

 

למה לעבוד קשה אם אפשר לקצר תהליכים? הכינו כמות כפולה והקפיאו מנות אישיות/משפחתיות יומיות עטופות יחד בניילון נצמד.