מאפינס שיבולת שועל ואוכמניות

אוכמניות נחשבות לאחד הפירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון ותכולת הסוכר בהן נמוכה.

מרכיבים

1 כוס + כף (בנפרד) קמח כוסמין
1 כוס שיבולת שועל גרוסה
2 כפיות אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
¼ כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס יוגורט באפלו/יוגורמה (ניתן להחליף בכמות זהה של רסק תפוחים ללא סוכר)
¼ כוס חלב שקדים
⅓ כוס דבש (או סירופ מייפל)
2 ביצים
1 כוס אוכמניות (אפשר קפואות)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את הקמח, שיבולת שועל ומלח בקערה גדולה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, היוגורט, הדבש ותמצית הוניל לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מערבבים את האוכמניות בכף קמח (מונע "השתלטות" צבע על כל התערובת) ומוסיפים אותן לעיסה. מערבבים.
  6. מחלקים לתבנית שקעים מסיליקון.
  7. אופים 18-20 דקות או עד שהחלק העליון מתקשה ומזהיב/משחים והקיסם יוצא נקי.
  8. מוציאים את המאפינס מתבנית השקעים רק לאחר שהתקררו לחלוטין, אחרת הם מתפרקים – סבלנות! (לעיתים אפילו נוח יותר לשים במקרר ורק למחרת להוציא מהתבנית).
    ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.

    למה לעבוד קשה אם אפשר לקצר תהליכים? הכינו כמות כפולה והקפיאו מנות אישיות/משפחתיות יומיות עטופות יחד בניילון נצמד. המאפינס יכולים לשמש כארוחת בוקר נפלאה אם תוציאו אותם ערב קודם ובבוקר תכניסו אותם לחימום וגם כמשהו מתוק לאחר הצהריים.