לבבות ארטישוק ממולאים בפטריות

אם השתמשתם בארטישוק טרי, זכרו שאפשר להנות מאכילת "בשר" העלים שלו ואף לשתות את המי הבישול, שמכילים בין השאר את הרכיב הפעיל סינרין, אשר תומך בהפרשת מיצי מרה.
ארטישוק ופטריות תומכים במאזן השומנים בדם ומתאימים לשילוב גם בתהליכי ירידה במשקל.

מרכיבים

10 לבבות ארטישוק טריים/ מוקפאים
2 סלסלות פטריות שמפניון/ יער
1/2 בצל סגול
חופן עלי בזיליקום
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופציונלי גבינת קשקבל צאן/ פרמזן מגוררת דק

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הפטריות והבצל הסגול.
  2. מחממים שמן זית במחבת, מקפיצים 3-4 דקות את הפטריות והבצל הקצוצים יחד עם שום כתוש עד שמתרככים.
  3. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עלי בזיליקום קצוצים. מערבבים.
  4. מניחים את לבבות הארטישוק בתבנית אפייה וממלאים אותם בעזרת כפית בתערובת הפטריות.
  5. אפשר לגרד מעל מעט גבינת קשקבל / פרמזן.
  6. מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות ב-180 מעלות.
  7. מוציאים ומגישים חם.