סלט חסה ברוטב אבוקדו

סלט מרענן קליל וגם משביע, שמשלב בין סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, אנזימי עיכול וחומצות שומן איכותיות.

מרכיבים

חסה לבחירתך סלנובה (בשני צבעים) / "ערבית" / מסולסלת / עגולה
½ חבילה עלי רוקט
½ חבילה נבטי צנונית / אלפלפה / ברוקולי
½ כוס פקאנים טבעיים קצוצים גס
½ בצל סגול חתוך לחצאי טבעות דקות
1 אבוקדו בינוני קלוף וחתוך גס
¼ כוס שמן זית
1 שן שום קטנה
½ לימון סחוט טרי
1 כף דבש
½ כפית מלח ים
לפי הטעם פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה קרעי חסה (אלא אם בחרתם בסלנובה, ואז רק הפרידו את העלים), רוקט ופקאנים.
  2. מכינים את הרוטב: במעבד מזון (או בלנדר מוט) מערבלים את האבוקדו, שמן הזית, מיץ הלימון, שום, דבש ותבלינים עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק.
  3. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
  4. מקשטים בנבטים ובצל סגול פרוס לטבעות דקות ומגישים.