חביתת חומוס (טבעונית)

לקמח החומוס, העשיר יותר בחלבון לעומת קמחים אחרים, טעם אחר ומלבד חביתה, הוא נעים וטעים לשימוש כתחליף ביצה (בבלילה עם מים).

אל תצפו לקבל טעם של חומוס ש"מנגבים".

מרכיבים

1 כוס קמח חומוס
1 כוס מים (עדיף טיפה פחות כדי שלא יהיה דליל מידי ואם צריך אז להוסיף)
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות פטריות, עשבי תיבול, עגבניות, פלפלים וכו'
1-2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. בינתיים מערבבים בקערה את הקמח עם המים, המלח והפלפל עד שאין גושים. מוסיפים פנימה עשבי תיבול קצוצים.
  3. מוסיפים למחבת את הירקות להקפצה קלה.
  4. שופכים את התערובת ומטגנים על אש בינונית (לוקח יותר זמן לתערובת להתמצק מאשר לביצים, כך שלרוב בפעמים הראשונות יוצאת מקושקשת ☺). הופכים צד ומגישים חם.