עוף בקארי אדום/צהוב וירקות כתומים

שילוב העוף עם מגוון ירקות כתומים, מוסיף לו ערכים תזונתיים רבים, כגון סיבים, מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון שונים ואף משדרג נפלאות את הטעם והמראה.

טיפ משפחתי לאוהבי חריף: רוב הילדים לא אוהבים חריף. לכן, אם אתם מאוהבי החריף ויש ילדים בבית, רגע לפני שאתם מוסיפים את הרוטב, חלקו את תוכן הסיר לשני סירים והכינו סיר אחד עם קארי אדום וסיר שני עם קארי צהוב (שאינו חריף).

מרכיבים

1 קילו חזה עוף (עדיף טבעוף או אורגני) חתוך לקוביות או לרצועות
3-4 כפות קורנפלור
1 בצל סגול
נתח דלעת
1 בטטה בינונית-גדולה
2 גזרים
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
2-3 כפות שמן זית
1-2 כפות (לפי הטעם) משחת קארי אדום או אבקת קארי צהוב
250 מ״ל חלב קוקוס של Aroy-D
1/2 כוס ציר ירקות/עוף
קורט מלח

אופן ההכנה

  1. קולפים את הירקות וחותכים לקוביות.
  2. שמים את נתחי העוף בקערה ומערבבים אותן עם קורנפלור, מלח ופלפל.
  3. מחממים סיר רחב על חום בינוני-גבוה, בוזקים שמן זית ומכניסים את העוף. צורבים אותו מכל הכיוונים ומוציאים לקערה.
  4. שופכים פנימה את הירקות החתוכים. מערבבים לעיתים רחוקות לקבלת ירקות צרובים קלות. מוסיפים את האפונה. מנמיכים את האש לפי צורך.
  5. מזיזים את הירקות הצידה, בוזקים מעט שמן זית ומוסיפים משחת/אבקת קארי לפי הטעם. מערבבים דקה לפתיחת טעמים ומוסיפים חלב קוקוס וציר ירקות/עוף. מערבבים עם הירקות ומוסיפים את נתחי העוף.
  6. מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  7. מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.