תבשיל שעורה עם תרד ופטריות

מה ההבדל בין גריסים לגריסי פנינה? ממש כמו ההבדל בין אורז מלא לאורז לבן. גריסי הפנינה הם הגרסה המלוטשת של הגריסים (הוסרה מהם המעטפת שעשירה בסיבים ובויטמינים שונים).

מרכיבים

1/2 כוס גריסים (שעורה)
3 כוסות מים
1 כף שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
1/2 חבילה עלי תרד קצוצים גס
1 חבילה פטריות שמפניון/ יער חתוכות לפרוסות
לפי בחירה וטעם תבלינים: כורכום, כמון, מלח, פלפל טחון טרי

אופן ההכנה

  1. מבשלים את השעורה עד שמתרככת.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפטריות והשום ולקראת סיום מוסיפים את עלי התרד.
  4. מוסיפים את תערובת הירקות לגריסים, מתבלים לפי הטעם ומגישים חם.