אנטיפסטי לכל המשפחה

חגיגת הצבעים של הירקות השונים נעימה ושמחה לעיניים והופכת לחגיגה של מגוון נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים עבור הגוף שלנו.
במקור אנטי פסטי הוא מגוון מזונות קלילים (מתאבנים) שמוגשים לפני הארוחה (גם גבינות ובשרים מעושנים).

כאן אנחנו מכינים את מתאבני הירקות ויכולים לשלב אותם גם בתוך ארוחה, יחד עם אורז/קינואה או בשילוב עם בשר. אפשר לשים טחינה מעל וגם להוסיף לסלט ירקות חי.

הירקות יכולים להשתנות לפי החשק, מצב הרוח ומלאי הירקות בבית.

מרכיבים

3-4 בטטות
2-3 זוקיני
1 בצל סגול
1-2 פלפל אדום ו/ או צהוב
4-5 גזר
1 סלסילה קטנה עגבניות שרי
3-4 תפוחי אדמה
1 סלסילת פטריות
1 קולורבי
3-4 כפות שמן זית
2-3 שיני שום
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
אורגנו, טימין, רוזמרין, פפריקה מתוקה/חריפה

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות למקלות/טבעות/פלחים.
  2. מכינים את התיבול בקערת ערבוב קטנה: שמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל ועשבי תיבול לבחירתכם (טריים או יבשים).
  3. מפזרים את התיבול מעל הירקות ומערבבים (אני אוהבת לסדר בתבנית כל ירק בנפרד ולכן גם מערבבת כל ירק בנפרד עם התיבול. כך ניתן קצת לגוון). לתפוחי אדמה ובטטות אפשר ורצוי להוסיף פפריקה מתוקה או חריפה (וגם קמצוץ חווייג' למרק או מעט קארי צהוב משדרג אותם מאוד ותורם לקראסט הקרנצ'י שנוצר בתנור).
  4. מסדרים את הירקות בשתי תבניות תנור שטוחות מצופות בנייר אפייה. מומלץ לשים ירקות קשים באחת וירקות רכים יותר בשניה כי זמני האפייה מעט שונים (עם זאת, עגבניות שרי אוהבות את כל הזמן שבעולם).
    רצוי שהחתיכות הירקות יהיו כמה שיותר נפרדות אחת מהשניה בתבנית ופחות בערימות, לאפייה אחידה ומלאה.
  5. אופים בתנור על 190-200 מעלות במצב גריל 15-20 דקות (תלוי בעובי החיתוך וגם בסוג הירק), עד שהירקות מתרככים מעט בפנים ונראים מעט קריספיים בחוץ.